Politica de Confidentialitate

Aceasta Politica de Confidentialitate descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Victhea Print respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata, conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 ("GDPR"), in contextul utilizarii wine-boutique.ro.

1. Cine suntem si cum ne puteti contacta:
Operatorul datelor cu caracter personal pentru siteul wine-boutique.ro este Victhea Print, RO27805916, J40/12195/2010. Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de prezenta Politica de Confidentialitate, de modul in care Victhea Print prelucreaza datele tale sau drepturile tale, ne poti contacta la adresa de e-mail dedicata gdpr@wine-boutique.ro.

2. Ce date cu caracter personal prelucram:
NU colectam si NU prelucram categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, NU dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.
Colectam datele dvs cu caracter personal DIRECT de la dvs, astfel incat aveti controlul total asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.
Datele personale pe care le colectam de la dvs sunt DOAR cele necesare pentru realizarea comenzii:

  • nume si prenume
  • telefon
  • email
  • adresa de livrare/facturare
  • localitate
  • cod postal
  • judet


3. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii datelor dvs:
Utilizam datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

3.1. Pentru procesarea comenzilor efectuate pe wine-boutique.ro:
Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Victhea Print si dvs :
Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
Returnarea produselor conform prevederilor legale;
Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
Temeiul juridic: GDPR art. 6(1)(b) - incheierea si executarea contractului.

3.2. Indeplinirea unor obligatii legale:
Anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila:
Plata impozitelor si a contributiilor relevante, raportarea catre autoritatile fiscale relevante si tinerea unor evidente contabile;
Arhivarea datelor conform legislatiei aplicabile.
Pe scurt, folosim datele dvs pentru facturare si pentru motive contabile, ATAT.
Temeiul juridic: GDPR art. 6(1)(c) - obligatie legala.

3.3. Analize si statistici privind functionarea Site-ului, cookies si tehnologii similare
Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.
Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.
Facem acest lucru prin Google Analytics, prin anonimizarea IP-ului, astfel incat nicio data cu caracter personal a dvs nu este dezvaluita.
Temei juridic: GDPR art. 6(1)(f) - interes legitim - pentru cookies necesare si functionale
GDPR art. 6(1)(a) - consimtamant - pentru cookie-urile de analiza, tracking si publicitate comportamentala.

3.4. Pentru apararea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor siteului wine-boutique.ro fata de atacuri cibernetice:
  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.
De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.
Temei juridic: GDPR art. 6(1)(f) - interes legitim.

4. Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal:
Pastram datele dvs cu caracter personal DOAR pentru facturare comenzilor, respectiv garantie, timp de 3 ani de la data ultimei comenzi. Dupa aceasta data, toate informatiile despre dvs se vor cripta in baza noastra de date, pastrandu-se inca minimum 7 ani pentru a indeplini obligatia legala de pastrare a facturilor (10 ani).
Datele aferente cookie-urilor si tehnologiilor similare sunt pastrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putand fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie de sesiune) si o durata de pana la 2 ani (pentru cookies de analiza). Tinem sa mentionam INCA O DATA ca aceste date sunt ANONIMIZATE, asa ca nu constituie in niciun fel date cu caracter personal.

5. Cui transmitem datele dvs cu caracter personal:
Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat (DPD Curier);
  • furnizorilor de servicii IT (gazduire site - Chroot);
  • furnizorului de servicii contabile (Criss Contexpert)

In cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.
Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

6. In ce tari transferam datele dvs cu caracter personal:
Stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal DOAR pe teritoriul Romaniei.

7. Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal:
Toate informatiile pe care le primim despre dvs. sunt stocate pe servere securizate si am implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate si necesare pentru a va proteja datele personale. Evaluam in permanenta securitatea retelei si gradul de adecvare al programului sau intern de securitate a informatiilor.
In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

8. Cum va informam despre modificarile din Politica de Confidentialitate:
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic de preferat inaintea fiecarei comenzi - continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Ultima actualizare: 25 Mai 2018

9. Drepturile dvs.
Indiferent de temeiul prelucrării, persoana vizată are următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat
Obligatoriu persoana vizată trebuie sa fie informată despre:

  • identitatea și datele de contact ale operatorului datelor,
  • ce date cu caracter personal sunt prelucrate,
  • scopurile și temeiurile prelucrării datelor,
  • cât timp sunt păstrate datele,
  • destinatarii sau categoriile de destinatari,
  • în ce țări sunt transferate datele,
  • mijloace de protecție a datelor.

In mare, acestea sunt expuse in Politica de Confidentialitate prezentata in aceasta pagina.

Dreptul de acces la date
Contactati-ne daca doriti o copie a unei parti sau a tuturor informatiilor cu caracter personal pe care le detinem despre dvs.

Dreptul de rectificare
Dorim ca informatiile dvs cu caracter personal sa fie corecte si actualizate. Puteți cere corectarea sau eliminarea informațiilor considerate inexacte sau învechite.

Dreptul de a fi uitat / ștergere
Ne puteti cere sa oprim prelucrarea sau chiar sa stergem informatiile cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. Daca informatiile dvs cu caracter personal sunt necesare pentru ca Victhea Print sa respecte anumite obligatii legale (de ex. legislatia fiscala), cererea dvs nu va putea fi gestionata.

Dreptul la restricționarea prelucrării
Oprirea totală sau parțială a prelucrării pentru a verifica anumite aspecte.
Daca

  • ati contestat exactitatea datelor dvs 
  • nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar acestea sunt solicitate de dvs pentru stabilirea, exercitarea sau apararea cererilor legale 
  • ati obiectat fata de prelucrarea efectuata pe baza motivelor pe care Victhea Print le considera legitime

aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs cu caracter personal.

Dreptul la portabilitatea datelor
In cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs sau este realizata prin mijloace automate, aveti dreptul de a solicita Victhea Print sa va transmita datele într-un format structurat, pentru a putea fi transmise altui operator.

Dreptul de opoziție
Aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor cu caracter personal care se bazează pe un temei legal pe care Operatorul îl consideră legitim.
In plus, aveti dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, incluzand profilarea in masura in care este legata de marketing direct.

Operatorul este obligat să răspunda fără întarziere nejustificata și în cel mult o luna. În situația unei cereri complexe, perioada de răspuns poate fi prelungită pentru cel mult o luna.

10. Plangeri
In cazul in care aceste drepturi va sunt incalcate in orice fel, aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.


Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
anspdcp@dataprotection.ro
www.dataprotection.ro


Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.