Camus

Camus Cognac X.O Elegance

Cod produs: WB6794

  • Volum: 0.7 L
  • Tarie: 40.00%
  • Provenienta: Franta
  • Tip ambalaj: Pachet
750 RON
690 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Camus Cognac X.O Elegance

Un brand franțuzesc de succes, Camus este al 5-lea cel mai important producător de COGNAC din lume. Luând naștere în 1863, istoria sa a început ca o afacere de familie condusă de reprezentanții a cinci generații Camus. În prezent, funcția de Președinte și Director al companiei este deținută de Cyril Camus. Mai presus de rolul pe care îl au ca ambasadori ai cognac-ului, membrii familiei Camus se consideră a fi viticulturi pasionați, ei deținând o mare parte din renumita pogdorie Borderies. Aceasta este cea mai mică dintre cele șase zone de proveniență a cognac-ului cu denumire de origine controlată, fiind renumită pentru caracteristicile speciale de maturare ale “apei vieții” sau “eaux-de-vie”. Faptul că reședința familiei Camus se află în inima podgoriei Borderies este încă o dovadă a atașamentului pe care îl au membrii ei față de aceste pământuri binecuvântate. Pentru ca însăși eleganța să definească gustul caracteristic al X.O. Camus Elegance, sunt necesari ani de așteptare și muncă meticuloasă. Primul pas implică o selecție riguroasă a distilatelor eaux-de-vie, al căror amestesc poartă amprenta aromei puternice a strugurilor din zona Borderies. Apoi, urmează un îndelungat proces de maturare în care, după câteva luni de învechire, fiecare distilat începe să-și exprime armonia și personalitatea. Camus X.O. (extra old) este un distilat de vin învechit în butoaie de stejar cel puțin 6 ani.

Note degustare

Lichidul este auriu, de culoarea chihlimbarului, având un gust fin și bogat de flori și fructe uscate. Notele subtile și elegante de prune, de lemn dulce și de alune se combină perfect într-un gust final delicat, cu un ușor accent de condimente.

Cine îl consumă 

Una dintre cele mai elegante băuturi din lume, Camus X.O. este consumată de persoane rafinate și nobile.

Modalități de consum

Este servit sec sau cu un strop de apă minerală, într-un pahar de tip “lalea”. Pentru a aprecia pe deplin eleganța sa desăvârșită, se recomandă o temperatură de servire de 17-20°C.