Criterii de cautare:

An:

Culoare:

Soi struguri:

Tara:

Regiunea:

Volum:

Volum alcool:

Continut zahar:

Vinoteca

Vinul ajunge a imbatrani in butoaie de stejar, adapostite in crame racoroase si uitate de timp. Multe dintre ele sunt mai vechi decat lacasul in care se odihnesc pastrandu-si calitatea, aromele o data cu trecerea anilor.

Wine-Boutique va ofera o gama variata de vinuri romanesti de vinoteca incepand cu anul 1970 si terminand cu 1994.

Va oferim vinuri albe, roze-uri, rosii vinificate in sec, demiseci, demidulci, dulci sau chiar desert (Feteasca Alba Bucium 1980 sau 1986) din regiuni renumite: Banu Maracine, Bucium, Dealu Mare, Podu Turcului, Murfatlar, Odobesti, Tarnave, Tutova sau Murfatlar.

Toate produsele noastre de vinoteca vin insotite intr-o cutie eleganta din lemn si un certificat de autenticitate. Sunt depozitate in conditii excelente pentru a nu altera vinul si a-i pastra calitatiile si aromele capatate odata cu invechirea in butoaie, sticla.

Nu exista produse in aceasta categorie

Vinoteca

Vinurile vechi, de colectie, necesita o atentie deosebita pentru cei care le iau pentru a le invechi in continuare. Sticlele de vinoteca trebuie pastrate oblic, cu dopul in jos si la o temperatura de maxim 15 grade celsius. Sticlele de vin trebuie puse cu gatul in jos pentru a preveni uscarea dopului de pluta. Este necesar un raft special pentru pastrarea sticlelor. Daca sticlele le veti pastra in pozitie normala, dopul de pluta se va usca iar aerul va patrunde in sticla si va altera vinul.

vinoteca

Fiecare vin a fost maturat in butoaie de stejar fapt ce imbunatateste semnificativ calitatea vinului, aromele sale care se accentueaza, aciditate scade; pe scurt vinul se stabilizeaza mult mai bine.

In functie de perioada de maturare vinurile se pot clasifica in felul urmator: vinurile albe seci dupa 1-2 ani, cele albe aromate necesitand o perioada mai mare de maturare de pana la 2-3 ani. Vinurile roze se imbuteliaza fresh, dupa cateva luni dar NU se invechesc deoarece sunt mai proaspete, mai aromate si trebuie consumate in primul an. Vinurile rosii se imbuteliaza dupa 3-4 ani, ele necesitand o perioada mai mare de maturare datorita astrigentii taninilor care va scadea treptat datorita maturarii.

Produsele de vinoteca necesita o decantare si o aerare mai deosebita (de pana la cateva ore in functie de an, soi si culoare) pentru a-si recapata aromele specifice soiului, invechirii si maturarii in baricuri de stejar.