Davino

Davino Flamboyant

Cod produs: WB6334

175 RON
165 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Davino Flamboyant

Citat ca fiind un an de exceptie, 2014 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu acumulari semnificative de zahar.

  • Vinificatie:

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie având o vârsta medie de circa 37 - 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie în rosu: clasica pe bostina, în vase mici de inox la 26-28oC, Cabernet Sauvignon timp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile. Fermentatie malolactica desavârsita imediat dupa cea alcoolica, în barrique. 100% maturat în baricuri de stejar românesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. În cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Învechire la sticla minimum 30 luni. 

  • Note de degustare:

Culoare: Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii.

Miros: Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.

Gust: Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.

  • Asociere culinara

Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita împinata, carne de vânat, brânzeturi uscate imbatrânite mediu.