Tenuta Dell 'Ornellaia

Le Serre Nuove dell'Ornellaia - 2012 - Bolgheri DOC Rosso

Cod produs: WB6551

198 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Le Serre Nuove dell'Ornellaia - 2012 - Bolgheri DOC Rosso

Le Serre Nuove dell'Ornellaia este "al doilea vin" produs de Ornellaia, urmand aceeasi filozofie a marilor Chateaux din Bordeaux. Primul an de productie este 1997, vinul avand aceeasi denumire de origine, provinind din acelasi terroir si tipuri de struguri, din aceleasi practici folosite in vie, procese de vinificatie si maturare in butoaie de stejar ca si in cazul Ornellaia. Obtinut in cea mai mare parte din vitele de vie mai tinere ale domeniului, Le Serre Nuove dell'Ornellaia poate fi descris ca fiind o abordae mai tinereasca, mai abordabila a vinului Ornellaia. Complexitatea si structura Cabernet Sauvignonului si a Cabernet Francului sunt completate de rotunjimea matasoasa a Merlotului si de prospetimea si aciditatea crocanta a Petit Verdotului. Fiecare soi si fiecare bloc de parcelesunt vinificate separat in tancuri de inox pentu un mai bun control al calitatii. Triere boabelor se face manual. Macerarea pe bostina are o durata de 10 zile, iar fermentatia alcoolica se produce la 26-30 grade Celsius. Fermentatia malolactica este inceputa in tancuri de inox si finalizata in butoaie mici de stejar unde se produce si maturarea.

Domeniul Ornellaia a fost creat in 1981 si este localizat in zona Bolgheri, pe coasta Toscanei. Ornellaia a fost infiintata de catre Marchizul Lodovico Antinori, iar locatia a fost aleasa in mod special in proximitatea Tenutei San Guido, unde se produce emblematicul Super Toscan Sassicaia. Se spune ca Ornellaia a fost replica Marchizului Lodovico Antinori la Sassicaia, produsa de varul sau Nicolo Incisa, si la Solaia, vin creat de fratele sau mai mare Pietro Antinori. Influenta marii si proximitatea dealurilor care ofera refugiu impotriva vanturilor puternice din timpul iernilor reci, creaza un microclimat ce garanteaza conditii perfect de coacere a strugurilor. Brizele dinspre mare tempereaza arsita verii, iar solul variat ajuta soiurile de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot si Petit Verdot sa atinga calitatea exceptionala care este recunoscuta la nivel international.

Viile se intind pe doua zone adiacente, despartite de faimoasa strada Cypress Avenue din Bogheri. Domeniul Ornellaia are o suprafata cultivata cu vie de 99 ha dintre care 41 ha imprejmuiesc Domeniul, iar restul de 58 ha sunt situate intr-o zona numita Bellaria, mai aproape de mare. Viile sunt plantate la o altitudine cuprinsa intre 50 si 120 m deasupra nivelului marii, pe pante cu inclinatie intre 5 si 20°.

Avand deja in spate o istorie de 25 de ani, echipa din spatele Ornellaia reuseste prin experienta si cunoasterea temeinica a fiecarei parcele de vie sa creeze vinuri remarcabile care sa reflecte variatia si caracterul fiecarui an de recolta. Ornellaia este considerat unul dintre cele mai faimoase vinuri rosii din Italia la nivel mondial.