Travaglini Gattinara

Gattinara DOCG Riserva - 2006 - DOCG

Cod produs: WB6469

  • An: 2006
  • Culoare: Rosu
  • Soi struguri: Nebbiolo
  • Tara: Italia
  • Regiunea: Piemonte
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 13.50%
  • Continut zahar: Sec
209 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Gattinara DOCG Riserva - 2006 - DOCG

Localizat in inima regiunii Gattinara, Travaglini a fost infiintat in anii '20 de catre Clemente Travaglini. In 1959, Arturo Travaglini calca pe urmele tatalui sau si preia conducerea cramei. In prezent, de afacere se ocupa Cinzia Travaglini, stranepoata lui Clemente Travaglini. Sotul ei, Massimo Colauto, este oenologul sef, preluand aceasta functie de la socrul si mentorul sau - Giancarlo Travaglini.

De-a lungul anilor, Travaglini si-a castigat pozitia de cel mai respectat producator al regiunii de vinuri traditionale din Nebbiolo. Vinurile Travaglini ilustreaza perfect tipicitatea acestui strugure, iar terroirul se imbina perfect cu traditia si tehnicile de producere a vinurilor de mare valoare. Gattinara DOCG are structura si longevitate foarte bune, iar Nebbiolo DOC Coste delle Sesia este tanar, fructat si usor de baut.

In prezent, domeniul se intinde pe 59ha, Nebbiolo fiind strugurele predominant, iar vitele au intre 6 si 45 de ani. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, toate viile sunt plantate cu fata spre sud si sud-vest, iar densitatea variaza in functie de varsta lor, cele mai vechi avand in jur de 3500 vite pe ha, iar cele mai tinere in jur de 5000 vite pe ha. Strugurele Nebbiolo este considerat in unanimitate printre cei mai nobili struguri din Italia si din lume, fiind capabil sa produca un vin cu structura si potential de invechire.

  • Aspect vizual: Rosu rubiniu intens.
  • Aspect olfactiv: Arome delicate de fructe rosii, cirese, petale de trandafir, lemn dulce si piper.
  • Aspect gustativ: Proaspat cu tanini si textura catifelate si post gust lung.
  • VINIFICARE: Maturat 4 ani: 3 ani in butoaie de stejar de dimensiuni si origine diferite, si 8 luni in sticla.
  • Temperatura de servire: 18 - 20 °C
  • Decantare: 4h