Aurelia Visinescu

Anima Chardonnay Oak

Cod produs: 12351

 • An: 2015
 • Culoare: Alb
 • Soi struguri: Chardonnay
 • Tara: Romania
 • Regiunea: Dealu Mare
 • Volum: 0.75 L
 • Volum alcool: 13.10%
 • Continut zahar: Sec
58 RON
51 RON(pretul include tva)
Indisponibil
CANTITATE

Anima Chardonnay Oak

ANIMA este o colectie de vinuri exclusiviste, o colectie privata semnata de Aurelia VISINESCU, odrasla rasfatata a podgoriilor Domeniile SAHATENI. Ca toate lucrurile bune, se gaseste intr-un lot limitat si este rezultatul celor mai buni struguri din anii exceptionali. ANIMA inseamna sensibilitatea si pasiunea oenologuluiAurelia VISINESCU, transpusa in vin. Inseamna implicarea cu minte, trup si suflet in descoperirea si celebrarea unui gust luxuriant, plin de surprize. 

Intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate de note lemnoase si vanilice. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Savuros alaturi de mancaruri cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci si prajituri cu crema de unt.

 Vinul românesc Aurelia Vişinescu Anima Chardonnay aparţinând Domeniilor Săhăteni a primit o valoroasă medalie de argint, în cadrul renumitului Concurs Mondial Chardonnay-du- Monde. Anima Chardonnay s-a evidenţiat între cele 908 mărci de vinuri, din 43 de ţări, în faţa unui juriu de peste 300 de experţi degustători din întreaga lume.

Concursul Mondial Chardonnay-du-Monde, ajuns la a XIX-a ediţie, a fost organizat în perioada 7-10 martie 2012 la Château des Ravatys, podgoria Institutului Pasteur din Saint-Lager, provincia Burgundia (Franţa). Competiţia internaţională premiază cu medalii cele mai bune vinuri Chardonnay. In cadrul acestui concurs, criteriile de diferentiere ale calitatii vinului sporesc valoarea vinurilor medaliate, într-o piaţă în care competiţia creşte în fiecare zi. Podgoriile câştigătoare pot folosi această medalie pe etichetele sticlelor lor.

Vinul medaliat Anima Chardonnay, purtând semnătura renumitului oenolog Aurelia Vişinescu, este un vin în ediţie limitată, de 5523 sticle, învechit în baric românesc timp de 3 luni. Este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere şi pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase şi vanilice. Corpolent şi catifelat, cu aciditate bine echilibrată, acest vin impresionează prin buchet atrăgător şi postgust lung. Anima Chardonnay este savuros alături de mâncărurile cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci şi prăjituri cu crema de unt. Se recomadă a se servi bine răcit.

„Suntem onoraţi de medalia obţinută de acest vin tânăr, Chardonnay fiind una din plantaţiile noi de pe Domeniile Săhăteni. În 2011, am recoltat pentru prima dată din aceste podgorii şi suntem fericiţi că ne oferă încă de la început un vin medaliat” a declarat Aurelia Vişinescu.

 • Aspect vizual:
 • Aspect olfactiv: Note lemnoase si vanilice date de maturarea in barrique de stejar.
 • Aspect gustativ: Arome de fructe tropicale, pere si pepene galben.
 • Temperatura de servire: 12°C