Budureasca

Budureasca Shiraz

Cod produs: WB6243

  • An: 2014
  • Culoare: Rosu
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealu Mare
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 14.00%
  • Continut zahar: Sec
40 RON
36 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Budureasca Shiraz

Iata ca Shiraz-ul nu straluceste doar in Valea Rhône. Celebritatea acestui vin este confirmata acum si in Romania, prin Shiraz-ul de Budureasca.

Shiraz de Budureasca sec 2011 poate fi alaturat celor mai celebre vinuri Shiraz din lume:

Shiraz du Monde (Franta) 2012 - unde a fost medaliat cu argint, concurand alaturi de vinuri provenite din alte 18 tari intre care Franta, Argentina, Africa de Sud, Australia; sau Decanter (Marea Britanie) 2012 - unde a obtinut medalia de bronz, concurand de asemenea cu vinuri provenite din tari de referinta pentru industrie.

Shiraz-ul de Budureasca sec 2011concentreaza toate trasaturile specifice acesui soi, dar are totodata personalitatea sa distincta care ii confera unicitate: culoarea rubiniu închis, arome complexe de condimente, fructe negre şi notele sublime de stejar, toate intr-o integrare perfecta, in ciuda varstei fragede a vinului.

Particularitati de vinificatie

Shiraz este un soi de origine franceza exploatat si promovat mai mult de Lumea Noua a vinului. De curand a ajuns si in Romania, simtinduse ca acasa in regiunea Dealu Mare. Strugurii sunt recoltati tarziu, dupa ce s-au deshidratat, rezultand o productie de maximum 7 tone pe hectar. Dupa ce au ajuns la crama, bobitele sunt selectionate, doar cele mai sanatoase merg mai departe in procesul de vinificatie. Mustuiala este supusa maceratiei la rece, 10°C timp de 5 zile pentru a se obtine o fructuozitate mai mare.

Note de degustare

Acest Shiraz este vinul care spune cel mai bine povestea si potentialul terroir-ului in care a crescut. Culoarea rosu cu reflexii violet este primul indiciu care spune ca vinul este foarte tanar. Testul olfactiv transmite clar mesajul Shirazului prin arome puternice de condimente, in special piper negru dublat de visine si mure subtil invaluite intr-o nota frumoasa de vanilie. Gustativ, este un deliciu avand o structura puternica, robusta, cu mineralitate si aciditate mare ce ridica nivelul de fructuozitate si gustul suculent. Toate aceste caracteristici au putut fi dobandite prin microclimatul deosebit si solul calcaros din Nordul viilor Budureasca.

Asociere cu preparate culinare

Shiraz este printre putinele vinuri care se poate asocia cu mancaruri picante ca de exemplu: fripturi, carnati, mezelui uscate, gratare si branzeturi maturate. Temperatura de servire: 18-20˚C

  • Aspect vizual: Rosu rubiniu intens.
  • Aspect olfactiv: Aroma complexa de scortisoara si cuisoare.
  • Aspect gustativ: Gustul bogat de fructe si note de piper dau acestui vin un final placut si postgust de durata.
  • Temperatura de servire: 16-18°C