Viile Metamorfosis

Cantus Primus Cabernet Sauvignon

Cod produs: 12557

  • An: 2012
  • Culoare: Rosu
  • Soi struguri: Cabernet Sauvignon
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealu Mare
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 14.00%
  • Continut zahar: Sec
84 RON
79 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Cantus Primus Cabernet Sauvignon

Cantus Primus 2012 este un vin roșu sec, obținut din Cabernet Sauvignon, puternic, masculin, cu taninuri evoluate, alcool echilibrat, bine integrat și persistență aromatică. Produs de oenologul Fiorenzo Rista, la Crama Vitis Metamorfosis, se prezintă cu o culoare roșie intensă, cu inflexiuni violacee, ce nu-i trădează încă vârsta.

Nasul său debutează cu un atac plăcut, în care regăsim note delicate de cireșe amare, fructe de pădure, coacăze și cireșe sălbatice, dezvăluind un buchet frumos evoluat. Gustul său lasă pe papile arome rafinate de fructe de pădure, ciocolată neagră, esență de lemn dulce și vanilie. Vinul a fost baricat 18 luni.

Corpul său este ferm, alcoolul (14%) integrat, taninurile încă se simt, semn că mai are potențial. Eticheta sa misterioasă, cu un element distinctiv – fluturele, deși pare încărcată, dezvăluie un citat al poetului Ovidiu, Metamorfosis Cantus IV (în latină, italiană și română), care dă și numele colecției – Vitis Metamorfosis.

Alături de preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi fermentate va fi o asociere care-i va scoate în evidență potențialul său.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri, Cantus Primus Cabernet Sauvignon, fiind produsul etalon al cramei. Portofoliul de vinuri va fi îmbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

  • Aspect vizual: Vin rosu sec in care aromele bogate si senzuale sunt tipice soiului.
  • Aspect olfactiv:
  • Aspect gustativ: Vinul este plin si catifelat cu tanini densi si bine structurati cu arome de fructe de padure (cirese salbatice si coacaze), ciocolata amaruie, esenta de lemn dulce si vanilie.
  • Temperatura de servire: 10-12°C