Cramele Recas

Cuvee Uberland

Cod produs: WB6375

  • An: 2015
  • Culoare: Rosu
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Recas
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 15.00%
  • Continut zahar: Sec
109 RON
96 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Cuvee Uberland

La Cramele Recaş, printre cele aproape 1.000 de hectare pe care le cultivăm, am identificat, după ani şi ani de căutări şi experimente, câteva asemenea puncte de performanţă, majoritatea concentrate în zona numită de localnici Überland (“valea de peste deal”). 
Inspiraţi de tehnicile de fabricare a marilor vinuri italiene, strugurii nu sunt culeşi când ajung la maturitate deplină, ci sunt doar tăiaţi, apoi sunt lăsaţi să se deshidrateze o vreme în vie, astfel încât mustul să ajungă la un maximum de concentrare. Lucrat cu grijă şi cu dragoste paternă de către oenologul australian Hartley Smithers, vinul obţinut este apoi “educat” timp de 12 luni în baricuri, pentru a se hrăni cu bogăţia de arome a lemnului. Rezultatul ar putea fi măsurat în medalii sau note ale criticilor de specialitate, însă faptul că a devenit un mare succes imediat după lansare ne dă certitudinea că mesajul nostru de excelenţă a ajuns deja la public. Pentru aceasta vă mulţumim dumneavoastră, tuturor celor care ne-aţi oferit timpul şi încrederea pe care un asemenea vin le solicită.

Lucrat cu grija si cu dragoste paterna de catre oenologul australian Hartley Smithers, acest vin este “educat” timp de 12 luni in baricuri pentru a se hrani cu bogatia de arome a lemnului. Secretul din Cuvee Uberland, perla neagra si cea mai de pret a Cramelor Recas, sta in metoda de vinificare, inspirata dintr-o tehnologie traditionala care sta la baza vinurilor Amarone. Cu expresii de visine si fructe de padure, lemn si ciocolata amara, gustul se defineste printr-un atac impetuos, plin de intensitate, pentru a se incheia cu un postgust lung, complex si elegant. Rezultatul final ar putea fi masurat in medalii sau note ale criticilor de specialitate, insa faptul ca a devenit un mare succes imediat dupa lansare, da certitudinea ca mesajul de excelenta a ajuns deja la public.

Recomandam aerarea sa 4-5 ore in decantor pentru a lasa timp vinului sa-si echilibreze expresia.

Editie limitata de 40.000 sticle.

  • Aspect vizual: Culoare rosu-rubiniu.
  • Aspect olfactiv: Nasul e foarte intens si evolueaza promitator. Este initial sustinut de aportul nuantelor de scortisoara, pentru ca apoi, sa alunece in zona fructelor mature (prune, mure).
  • Aspect gustativ: Gasim calorii gustative si arome de neuitat in registrul fructelor coapte de padure, al visinelor, trufelor, tabacului si al lichiorurilor bune.
  • Temperatura de servire: 16-18°C