Davino

Davino Revelatio

Cod produs: 12482

  • An: 2016
  • Culoare: Alb
  • Soi struguri: Sauvignon Blanc
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealu Mare
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 13.90%
  • Continut zahar: Sec
90 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Davino Revelatio

Probabil 2012 va ramane, dupa primele aparente, un an controversat prin calitatea vinurilor obtinute, in antiteza cu fenomenele meteo extreme. Gerurile abrupte si prelungite din cursul iernii, vremea rece si umeda din timpul infloritului precum si seceta prelungita pana spre sfarsitul toamnei, sunt cateva din vicisitudinile anului care si-au pus amprenta prin diminuarea semnificativa a cantitatii. Totusi, concentratia aromelor data de conditiile lipsite de precipitatii ramane remarcabila pentru un an cu o maturare foarte precoce.

  • Vinificatie:

Sauvignon Blanc 88%, Feteasca Alba 12%. Soiurile sunt vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea Gardului”, fiind selectionati in proportie de 60% din plantatii cu varsta de 27-31 de ani, iar 40% din colectia de vie tanara de 6-7 ani plantata cu 3 din cele mai valoroase clone de origine franceza. Tehnologia de vinificatie de tip reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate. Un procent de 25% din Sauvignon a fost partial fermentat si maturat in barique de stejar romanesc, cu tratament de doaga “fiarta”. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratie peliculara 5-6 ore la 12-15°C. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Fermentatie alcoolica in vase mici de inox de 70-80 Hl la 10-12°C cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 6 luni pentru Sauvignon.

  • Note de degustare:

Culoare: Verde - galbui stralucitor.

Miros: Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de soc si grapefruit, persistent.

Gust: Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust complex, remanent.

  • Asocieri culinare:

Aperitiv, peste, fructe de mare.

  • Aspect vizual:
  • Aspect olfactiv:
  • Aspect gustativ:
  • Temperatura de servire: