Davino

Davino Sauvignon Blanc Edition Limitee

Cod produs: 12494

  • An: 2012
  • Culoare: Alb
  • Soi struguri: Sauvignon Blanc
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealu Mare
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 14.10%
  • Continut zahar: Sec
88 RON(pretul include tva)
Indisponibil
CANTITATE

Davino Sauvignon Blanc Edition Limitee

Citat ca fiind un an de exceptie, 2011 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu acumulari semnificative de zahar.

  • Vinificatie:

Se produce numai in anii favorabili, din struguri ajunsi la o maturitate tehnologica de exceptie, completata de un proces de selectie a celor mai valoroase parcele si a strugurilor, atat la recoltare cat si in crama. Provenienta strugurilor: 70% vie de 27-29 ani, 30% vie tanara (5-6 ani). Tehnologia de vinificatie implica un flux menajat prin care strugurii sunt doar desciorchinati, fara zdrobirea boabelor. Maceratie peliculara direct in presa, 3 ore la temperatura de 13-15°C. Separarea mustului prin curgere gravitationala, fara presare, urmata de decantare-stabulatie la frig de 24-28 ore. Fermentatia alcoolica in vase mici de inox de 70-80 hl, termostatate la 10-12°C, folosindu-se drojdii special selectionate pentru Sauvignon. Durata fermentatiei: 3 saptamani, completata cu 5 saptamani de maturare pe depozit fin. Maturat in vase de inox 3luni.

  • Note de degustare:

Culoare: Verde - galbui.

Miros: Floral, intens, fructuos, cu nuante vegetale de coacaze, flori de soc si usoare tente minerale, persistent.

Gust: Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu si expresiv, savuros, cu un postgust remanent.

  • Asocieri culinare:

Aperitiv, peste, fructe de mare.


  • Aspect vizual: Verde galbui.
  • Aspect olfactiv:
  • Aspect gustativ: Proaspat, fructuos, echilibrat, fin, extractiv si persistent.
  • Temperatura de servire: 7-10°C