Crama Oprisor

Dragaica Rosie

Cod produs: 12415

  • An: 2015
  • Culoare: Rosu
  • Soi struguri: Cabernet Sauvignon
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealurile Olteniei
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 14.00%
  • Continut zahar: Sec
58 RON
55 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Dragaica Rosie

De la un minut la altul, de la o ora la alta, acest cupaj face cat o mie de cuvinte. “Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte”, se spune. Iar acest vin este dovada ca munca si rabdarea nu raman nerasplatite. Dragaica nu da buzna, ci asteapta pana isi gaseste partenerul ideal. Decantat indelung si servit in cele mai bune pahare existente, va oferi o linie incredibila de note si arome, spunand o poveste foarte, foarte lunga. Este un intelectual gratios care, in loc sa te contrazica, te duce de mana acolo unde poti sa gasesti certitudini. E prietenos, nu autoritar, este nobil, puternic si deosebit.

Dragaica Rosie de la Crama Oprisor este un vin creat din 4 soiuri roşii importante din via Oprişor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. S-a incercat obtinerea unui vin roşu potrivit gastronomiei, rotund, echilibrat, uşor de băut şi de asociat cu diverse mâncăruri. În Drăgaica Roşie se îmbină supleţea Pinot-ului Noir cu forţa Cabernetului Sauvignon, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului.

Este un vin echilibrat, armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn uşor prăjit şi ciocolată cu lapte. Gustul, uşor astringent pe final, este potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu preparatele gastronomice. Nu putem însă să-i refuzăm acestui vin şi dreptul de a fi consumat de plăcere la o întâlnire amicală, supleţea şi uşoara lui moliciune făcându-l foarte atrăgător.

Dragaica (cunoscuta si sub numele de Sânziene) este o sarbatoare religioasa închinata coacerii grânelor si vizeaza prosperitatea si protectia culturilor. Se practica în fiecare an pe 24 iunie în unele zone din Muntenia, Oltenia si Moldova.

  • Aspect vizual: Rosu-violet.
  • Aspect olfactiv: Nasul este intens, ingrosat de apasarea parfumului de scortisoara si cireasa.
  • Aspect gustativ: Amplu, catifelat, intens si complex, cu finish lung, aromatic migrand din zona visinelor si fructelor de padure in zona condimentelor dulci.
  • Temperatura de servire: 16-18°C