Cramele Halewood

Hyperion Feteasca Neagra

Cod produs: 12437

  • An: 2012
  • Culoare: Rosu
  • Soi struguri: Feteasca Neagra
  • Tara: Romania
  • Regiunea: Dealu Mare
  • Volum: 0.75 L
  • Volum alcool: 14.00%
  • Continut zahar: Sec
117 RON
98 RON(pretul include tva)
Disponibil
CANTITATE

Hyperion Feteasca Neagra

Soi romanesc consacrat in ultimii ani de Cramele Halewood, si-a gasit expresia cea mai inalta in podgoriile insorite din Dealu Mare. De un rosu granat, pur si stralucitor, bine construit, corpolent si echilibrat, Feteasca Neagra Hyperion este un vin fin, catifelat si elegant. Gustul specific strugurelui, cu note de vanilie si condimente ne izoleaza, cu fiecare sorbire, intr-o lume dedicată delectarii simturilor. Asocieri culinare: Este insotitorul perfect pentru carne rosie la gratar, miel, branzeturi si paste. Temperatura de servire: 16-18°C

Soiul Feteasca Neagra este probabil cel mai valoros soi nobil rosu romanesc. Selectia clonala pentru plantatia de la Viile Scurta a fost realizata de Pepinierele Guillaume (Dijon-Franta). Fermentat in cisterne verticale de inox, maturat in baricuri noi de stejar american timp de 12 luni si apoi invechit 6 luni in sticla.
 
Editie limitata de 1976 sticle, numerotate individual.
 
Recunoastere internationala:
Medalia de Bronz - Concursul "Decanter World Wine Awards" 2010
Medalia de Bronze - Concursul "International Wine Challenge" 2010
De un rosu granat, pur si stralucitor, bine construit, corpolent si echilibrat, Feteasca Neagra Hyperion este un vin fin, catifelat si elegant. Gustul specific strugurelui, cu note de vanilie si condimente izoleaza, cu fiecare sorbire, intr-o lume dedicata delectarii simturilor. Vinul va continua sa se dezvolte armonios in urmatorii 3-5 ani, daca va fi pastrat in conditii adecvate.
  • Aspect vizual: Rosu granat, pur si stralucitor.
  • Aspect olfactiv: Aromele tipice de Feteasca Neagra sar din pahar si pot fi simtite cu usurinta: prune uscate, scortisoara si busuioc uscat alaturi de visine.
  • Aspect gustativ: Gustul specific strugurelui, cu note de vanilie si condimente ne izoleaza, cu fiecare sorbire, intr-o lume dedicată delectarii simturilor.
  • Temperatura de servire: 16-18°C