Ballantine’s 21 Ani: Pret, Istorie, Gust

Ballantine’s 21 Ani
SCOTCH WHISKY 21Y imagine

Cuprins

Ballantine’s 21 Ani Istorie

Ballantine’s 21 Ani Istorie – Ballantine’s Aged 21 Years este ultimul sortiment lansat pe piață al celor din Dumbarton, care a devenit o prezență stabilă ce a completat portofoliul acestora.

Acest blended scotch premium a fost lansat în anul 1993 și de atunci s-a bucurat de un succes masiv. Dintre toate celelalte sortimente, nouă ne mai lipsea această îmbuteliere pentru a putea bifa o a doua gamă complet recenzată de wine-boutique.ro, după cea a celor de la Jura.

Îmbutelierea are o forma clasică pentru blend-urile Ballantine’s învechite mai mult de 12 ani, iar sticla are un dop de plastic cu șurub asemănător cu cel al whisky-urilor de la Suntory.

Prezentarea păstrează nota premium prin menținerea benzii aurii a etichetei din partea inferioară a sticlei, unde sunt afișate cantitatea și concentrația de alcool de 43% a whisky-ului învechit vreme de 21 de ani.


Whisky-ul floral, complex, sofisticat este considerat ca fiind un sortiment dedicat connoisseur-ilor, chiar dacă pe eticheta de pe verso tronează textul ”mit Farbstoff” care are inițial tendința de a descuraja pe puriștii genului. Acest blend este numărul unu din Europa.

Odată pus în pahar, observăm culoarea aurie cu tente ca de vin spumant. Corpolența este plină, satinată, lacrimile îngerilor stăruind o perioadă îndelungată pe marginile paharului de a Glencairn.

Parcă ne așteptam la o astfel de corpolență de la un whisky maturat vreme de 21 de ani.

Parfum

Parfumul este bogat, puternic cu note de miere , note florale și de mere.

Gustul este lin, dulceag, cu arome de mirodenie și vârfuri de iarbă neagră și fum.

Gust

Finish-ul este lung, pregnant și cu note de sherry.

Ballantine’s 21 Ani este un blended scotch admirabil, care se dovedește a fi un bun exercțiu pentru cunoscătorii care vor să încerce un whisky maturat vreme de aproape un sfert de veac.

Ballantine’s 21 Ani Pret

Raportul supraunitar între preț și calitate este dat și de faptul că puțeși găsi acest blend scotch premium pentru prețuri cuprinse între 380 și 463 RON pe piața românească.

Acest blended scotch sofisticat este un whisky recomandat a fi savurat la ocazii speciale, aș cum sună și îndemnul de pe site-ul official Ballantine’s.

Concluzie: NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: aurie cu tente ca de vin spumant
  • Parfum: bogat, puternic cu note de miere , note florale și de mere
  • Gust: lin, dulceag, cu arome de mirodenie și vârfuri de iarbă neagră și fum
  • Corpolență: plină, satinată cu un finish lung, pregnant și cu note de sherry
  • PUNCTAJ : 86 puncte

Recomandare:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *