Muirhead’s Silver Seal: Istorie si Preturi

Muirheads-Silver-Seal

Cuprins

Muirhead’s Silver Seal

Istoria clanului Muirhead poate fi urmărită adânc în trecutul Scoției. Numele Muirhead provine de fapt de la Head of the Moor sau Highest poit of the Moor adică cel mai înalt punct din mlaștină sau baltă.

Auxilio Dei – Soldatul lui Dumnezeu

Sloganul clanului este Auxilio Dei, fapt evidențiat și pe eticheta sticlei și care s-ar putea traduce prin sintagma Soldatul lui Dumnezeu. Unul din momentele importante ale clanului Muirhead este bătălia de la Flodden Field din 1513.

Clanul avea atunci și titulatura de Royal Bodyguard pentru regele Ioan al IV-lea. Lupta cu englezii a fost pierdută, regele scoțian pierind eroic alături de John Muirhead, șeful clanului și alți 200 de membrii ai clanului.

Charles Muirhead, fondatorul Glenmorangie Company

Brand-ul de scotch whisky Muirhead a fost creat de către Charles Muirhead, fondatorul Glenmorangie Company. Macdonald & Muir produc whisky în Scoția încă din 1824. Din anul 2008 este în proprietatea celor de la The Highland Queen Scotch Whisky Company. Muirhead’s Silver Seal este un single malt din Speyside. Gama Silver Seal include whisky maturat vreme de 8, 12, 16 și 21 de ani.

Este un whisky tânăr

Silver Seal 8 Year Old reprezintă un whisky bun pentru a te introduce în lumea single malt-ului. Este un whisky tânăr, fără foarte mari pretenții, îmbuteliat la 40% ABV, dar care are evidente caracteristici ale unui distilat din Speyside.

Prezentare

Prezentarea cutiei cilindrice este foarte interesantă și plăcută, atrăgând imediat privirea. Sticla are forma clasică, tradițională, iar eticheta este clară în transmiterea informațiilor. Se evidențiază foarte bine sloganul clanului cu imaginea unei săbii medievale.

Culoarea whisky-ului

Culoarea whisky-ului este de un auriu palid, iar corpolența este medie spre plină, arcele de scurgere persistând destul de multă vreme pe pereții paharului. Consistența lichidului este oarecum în contradicție cu constatarea de mai sus, ceea ce este destul de interesant.

Parfumul si Gustul

Parfumul este dulce, floral, ușor camforat cu note de fructe. Gustul este ușor și elegant cu note gentile fructate ce se închid spre un amărui dat de taninul stejarului. Finish-ul este lung, dulce, energic închizându-se apoi în asprimea lemnului de stejar.

Muirhead’s Silver Seal Pret

Silver Seal 8 Year Old este un whisky tânăr cu trasături clare din Speyside pe care noi l-am cumpărat din unul din magazinele din țară pentru un preț ce nu depășește 100 RON.

Muirhead's Silver Seal

Un distilat ce se poate preta oricând pentru consumul cotidian și care oferă o calitate ridicată pentru prețul mai mult decât corect pe care-l plătești pentru o sticlă.

Concluzie: NOTE DE DEGUSTARE

Culoare: auriu palid
Parfum: dulce, floral, ușor camforat cu note de fructe
Gust: ușor și elegant cu note gentile fructate ce se închid cu stejar
Corpolență: medie spre plină cu un finish lung, dulce, energic închizându-se apoi în asprimea lemnului de stejar.
PUNCTAJ : 82 puncte

Recomandări:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *