Royal Lochnagar: Istorie, Pret, Gust

royal-lochnagar-12-ani-07l-40

Cuprins

Royal Lochnagar Istorie

Nu degeaba această distilierie era favorita Reginei Victoria. Acest malt de 12 ani de la Royal Lochnagar este complex și extrem de bun. Un pic afumat și sărat, este foarte bine echilibrat fiind unul din puținele whisky-uri care nu au nevoie de apă pentru a mai tăia din tărie și a deshide aromele. Este catifelat și foarte ușor de băut, un adevărat whisky regal.

Distileria din Highlands

Distileria din Highlands este vecină cu domeniul Balmoral, acolo unde familia regală a Marii Britanii vine în vacanță. Prezentarea este elegantă cu o cutie de calitate, de o culoare deschisă ce poartă cu mândrie aprobarea defunctei Regine Victoria, a regelului Edward al VII-lea  și a regelului George al V-lea. Distileria de la Lochnagar a fost înființată în 1845 și este una dintre cele mai mici din întreaga Scoție.

Lochnagar este destul de rar

Are doar două alambicuri mici de cupru. Producția este restrânsă și deci sticlele de Lochnagar sunt destul de rare. Pe lângă distilatul păstrat pentru producția de single malt, restul devine parte din blended-ul pentru Johnny Walker Blue Label și Black Label.

De asemenea, în trecut, whisky-ul produs de Royal Lochnagar făcea parte și din blend-ul VAT 69. Astăzi, proprietarul distileriei Royal Lochnagar este gigantul Diageo.

Royal Lochnagar Pret

Sticla a fost cumpărată din România la prețul de 350 RON, iar on-line se găsește în jurul sumei de 300. Raportul dintre prețul plătit și calitatea oferită este corect,  mai ales dacă ne gândim că de această sumă primim un distilat cu veleități demne de o casă regală.

Concluzie NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: chihlimbar deschis
  • Parfum: extrem de complex, sherry, fructe, vanilie, o urmă de afumătură
  • Gust: inițial un gust puternic de condiment, urmat de dulce și fructe. Apoi afumat discret cu un gust ușor sărat și amar
  • Corpolență: ușoară spre medie cu un finish catifelat cu arome de stejar și vanilie
  • PUNCTAJ : 86 puncte

Recomandări:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *