Tamdhu Single Malt: Istoric, Pret, Gust

tamdhu-12-ani-sherry-cask-single-malt-07l-43

Cuprins

Tamdhu Single Malt: Istoric

Tamdhu Single Malt: Istoric – Distileria este înființată în 1896 și este situată la 10 kilometri de mult mai faimoasa distilerie The Macallan. Marea parte a distilatului de la Tamdhu intră în componența blended-ului de la The Famous Grouse alături de contribuțiile celor de la Highland Park și The Macallan.

În ceea ce privește soarta single malțului, cei de la Tamdhu nu au fost așa de norocoși. Odată intrați sub același management cu cei de la The Macallan, adică la Edrington Group, planurile de viitor și de marketing nu i-au avut în vedere cu aceeași rigoare cu care s-au aplicat la celelalte brand-uri din companie.

Prima îmbuteliere de tip whisky single malt a avut loc în 1976 cu un produs maturat 8 ani, iar apoi datorită succesului s-a trecut la îmbutelierea unui distilat maturat vreme de 10 ani.

Tamdhu Single Malt Pret


Prezentarea este simplă, forma sticlei și a cutiei fiind eficiente în ceea ce privește comunicarea informațiilor necesare cumpărătorului. Îmbuteliat la 40% ABV și fără o declarație de vechime, speysider-ul nu se dezminte fiind un whisky corect care are multe de oferit.

Culoare

Are o culoare aurie luminoasă și odată pus în pahar și amestecat am văzut că arcele de boltă rămase indică o corpolență ușoară și catifelată. Parfumul este floral cu urme de cereale și de lămâie.

Gust

Gustul este clar și dulceag cu atingeri de caramelă. Foarte ușor de băut, este chiar indicat pentru o primă întâlnire cu un single malt. Un foarte bun ambasador ce te poate introduce în lumea distilatelor scoțiene. Finish-ul este floral și cu vagi urme de turbă sesizabile abia la o a doua încercare.

Este o experiență plăcută și un whisky for everyday use. Eu l-aș considera un whisky cu care îți poți evangheliza prietenii atât prin prisma calităților cât și al prețului.

Pentru banii plătiți, adică aproximativ 250 RON primești un whisky corect și cu calitățile zonei Speyside. Raportul dintre calitate și preț este net în favoarea calității, fiind la ora actuală poate single malt-ul cel mai accesibil de pe piață.

Concluzie NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: auriu luminos
  • Parfum: floral, cu note de cereale și ceva lămâie
  • Gust: claritate, dulceag, cu urme de caramelă
  • Corpolență: ușoară spre medie cu un finish mediu, floral, un pic înțepător ce se închide spre amărui de stejar și o vagă urmă de turbă.
  • PUNCTAJ : 82 puncte

Recomandări:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *