The Black Grouse: Pret, Istorie, Gust

The Black Grouse imagine
The Black Grouse imagine

Cuprins

The Black Grouse Istorie

The Black Grouse Istorie – The Black Grouse reprezintă maraiajul reușit dintre clasicul blend whisky de la The Famouse Grouse și malt whisky-ul distilat în Islay.

Accentele de fum ale malțului din Insulă sunt bine încorporate și echilibrate de către notele dulci ale blend-ului reprezentat de faimoasa potârniche. În anul 2008 a fost ales de către Jim Murray ca fiind The Best New Scotch Blended Whisky.

Prezentare

Chiar dacă forma sticlei este aceeași, foarte interesantă și reușită este eticheta sortimentului The Black Grouse, realizată cu ceva accente premium și cu reprezentarea renumitei Tetrao tetrix sau potârnichea neagră, o specie deja în primejdie.

Îmbutelierea recenzată de noi este de 70 cl și are un ABV de 40%. Ar mai trebui spus că sticla are picurător de plastic. BDG Import, ei fiind reprezentanții în România ai celor de la Matthew Gloag & Son Ltd., producătorii renumitului brand The Famouse Grouse, cel mai bine vândut scotch din Marea Britanie.

Pe eticheta de pe verso-ul sticlei putem citi că blended scotch whisky-ul The Black Grouse are caramel adăugat, ceea ce nu ne împiedică să admirăm culoarea ca de chihlimbar a whisky-ului pus în pahar.

După ce am clătinat un pic paharul așteptăm să vedem viteza de scurgere a lacrimilor de îngeri, care se lasă așteptate, denotând astfel o corpolență plină a whisky-ului.

Parfum

Parfumul este destul de puternic, însă notele de fum și turbă nu sunt atât de pregnante pe cât ne-am fi așteptat. Urmează un parfum ca de rom cu note dulcege și parcă atingeri lemnoase.

Gust

Gustul este echilibrat, cu arome evidente de fum, urmat de note dulci de caramel, mirodenii, chiar ciocolată.

Finish-ul este lung, vibrant, afumat, cu urme ca de alună și ceva uscăciune ca de la stejar.

The Black Grouse Pret


Am găsit acest sortiment pe piața românească, astfel că o estimare de preț este in jur de 120 ron. The Balck Grouse este un blended scoth whisky afumat interesant, o îngemănare reușită între notele afumate din Islay cu cele dulci și de sherry ale renumitului The Famous Grouse. Dacă îl întîlniți prin vre-un magazin de la noi sau de aiurea, nu ezitați să-l încercați pentru că nu veți fi dezamăgiți.

Concluzie NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: chihlimbar
  • Parfum: puternic, cu note de fum și turbă nu atât de pregnante pe cât ne-am fi așteptat, urmate de note de rom, dulcege și parcă atingeri lemnoase.
  • Gust: echilibrat, cu arome evidente de fum, urmat însă de note dulci de caramel, mirodenii, chiar ciocolată.
  • Corpolență: plină cu un finish lung, vibrant, afumat, cu urme ca de alună și ceva uscăciune ca de la stejar.
  • PUNCTAJ : 86 puncte

Recomandare:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *