Whisky Connemara Peated: Istoric, Pret, Gust

Whisky Connemara Peated: Istoric, Pret, Gust

Cuprins

Whisky Connemara Peated: Istoric

Daca ati crezut că whisky-ul fenolic cu note de turbă este destinat doar producătorilor din Islay, avem aici un bun exemplu că și whiskey-ul irlandez poate ajunge sa respecte puterea standardelor impuse de producătorii scoțieni din Insulă.

Whisky-ul irlandez este în mod tradițional fără turbă, dar Connemara Peated Single Malt Irish Whisky este o alegere bună pentru tonurile fenolice.

O medie de PPM la un scotch whisky din Islay se afla în jurul cifrei de 30, iar pentru a avea o idee, Connemara înregistrează 13-14 PPM adica „parts per million of phenol”.

Nu are o declarare a vârstei

Whiskey-ul este îmbuteliat la 40% ABV și nu are o declarare a vârstei, fiind un amestec de single malt-uri distilate de Cooley care au vârste de patru, șase și opt ani.

Whiskey-ul maturat vreme de patru ani îi dă putere, iar cel de opt ani îi împrumută profunzime și corpolență, în vreme ce whiskey-ul de șase ani a fost folosit ca un liant pentru cele două vârste.

Distilat doar de două ori

Spre deosebire de whiskey-ul irlandez tradițional, care trece prin 3 alambicuri, Connemara este distilat doar de două ori. Prezentarea este interesantă, mai ales că sticla sub formă de butelcă are o puternică nuanță verde.

Culoare

Revenind la whiskey, culoarea este aurie deschisă, luminoasă, iar corpolența este medie, lacrimile îngerilor sau arcele de scurgere persistând pe marginea paharului.

Parfum

Parfumul este deosebit de interesant, o combinație între turbă și note florale, multă delicatețe ca de la un parfum femeiesc la care se adaugă note de cărbune și tar esențialmente masculine.

Gust

Gustul este in prima faza dulceag cu arome de miere urmate rapid de arome medicinale, note de fum ca de la foc înăbușit de umezeală, precum si caramel sau malț. Finish-ul este destul de lung și energic cu note de miere și turbă ce se închid într-un gust de ciocolată și stejar.


Pentru cei ce iubesc scotch-ul irlandez și apreciază și whiskey afumat, Connemara este un melanj perfect a celor două stiluri care te surprinde plăcut cu multitudinea de arome și note pe care le poți detecta foarte ușor.

Whisky Connemara Peated Pret

Whisky Connemara Peated: Istoric, Pret, Gust

O fire cameleonică, single malt-ul irlandez te poartă prin note dulci pentru ca apoi să te izbească cu tăria turbei și a fumului. Destul de greu de găsit pe la noi prin magazine pentru moment, Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey are prețul începând cu 230 RON, destul de mare pentru un single malt no age statement, dar corect pentru multitudinea de note și arome oferite.

Concluzie NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: aurie deschisă, luminoasă
  • Parfum: turbă și note florale și multă delicatețe ca de la un parfum femeiesc la care se adaugă note de cărbune și tar esențialmente masculine
  • Gust: dulceag cu note de miere urmate imediat de arome medicinale, note de fum ca de la foc înăbușit de umezeală precum caramel sau malț
  • Corpolență: medie cu un finish destul de lung și energic cu note de miere și turbă combinate ce se închid într-un gust de ciocolată și stejar
  • PUNCTAJ : 85 puncte

Recomandări:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *