White Horse Blended Scotch: Istorie, Pret, Gust

WHITE-HORSE-BLENDED-SCOTCH

Cuprins

White Horse Blended Scotch: Istorie

White Horse Blended Scotch: Istorie – White Horse a fost prima dată produs de către James Logan Mackie în 1861, pe vreme când încă deținea distileria Lagavulin. Numele a fost preluat de la unul din hotelurile preferate ale lui Mackie, Hanul ”Calul Bălan” din Edinburgh, iar logo-ul este o copie după signalistica birtului de lângă han.

Cu toate acestea, este bine de știut că White Horse este un blend scotch medaliat, care a obținut numeroase premii de-a lungul timpului.
White Horse este un whisky compus din 40% amestecuri de single malt și 60% grain whisky.

Malțul cheie folosit la producerea lui este un nume greu din zona whisky-ului cu note de fum: Lagavulin. Rețeta lui James Mackie include însă și alte distilate renumite: Caol Ila, Craigellachie, Glen Elgin, Linkwood și Talisker.

Un alt fapt interesant de știut este că în anul 1924, White Horse este primul whisky ce a fost îmbuteliat având un dop de tablă care se înșurubează.

Prezentare

Sticla este foarte simplă, cu o etichetă vintage din care poți afla doar cantitatea de 70 cl și ABV-ul de 40%. În rest îmbutelierea este austeră ca să nu spun ieftină, chiar dacă pe ea descoperim un emboss cu renumitul cal bălan.

Culoare

Culoarea este de un auriu puternic, iar corpolența plină, arcele de scurgere fiind foarte durabile pe pereții paharului. Parfumul este puternic și înțepător, dar și dulceag cu note de cereale, caramel și vanilie, urmate apoi de un val de note de pământ și fum de turbă.

Gust

Gustul este surprinzător, inițial este dulceag, urmat de note de vanilie și evident fum și pământ. Finish-ul este scurt, vibrant probabil de la whisky-urile tinere din compoziție și cu note de iarbă, sare și evident turbă.

White Horse Blended Scotch Pret

WHITE HORSE BLENDED SCOTCH


White Horse este un blend scotch cu un preț mic, l-am achiziționat pentru suma de 80 RON, nu are o declarare a vârstei și cred că cel mai bine se poate consuma într-un cadru informal dacă apreciați un whisky afumat.

Totuși, chiar dacă este făcut din whisky distilat la Caol Ila, Lagavulin și Talisker, proporția de grain whisky estompează caracterul afumat la care ne-am fi așteptat.

Concluzie NOTE DE DEGUSTARE:

  • Culoare: auriu puternic
  • Parfum: puternic, înțepător, note de cereal, caramel, vanilie, pământ și turbă
  • Gust: surprinzător, dulceag, urmat de note de vanilie și evident fum și pământ
  • Corpolență: plină cu un finish scurt vibrant, cu note de iarbă, sare și turbă
  • PUNCTAJ : 81 puncte

Recomandări:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *